pátek 17. května 2013

Pejsek má narozeniny


Přípravy začaly už v předvečer, když se oslavenec odebral na lože.

Na rám dveří jsme přilepili lehounkou síť proti hmyzu. V původním nápadu to byla mikrotenová krycí fólie. Do vzniklé kapsy jsme naházeli nafouknuté balónky a na ně opatrně položili penízky - korunky a dvoukoruny. K tomu ještě pár rolniček. 
(Mělo to jedinou chybičku. Balónkopád se na čerstvého sedmileťáka nevyhrnul až ráno, ale hned po půlnoci, kdy ho zčistajasna po mnoha a mnoha měsících napadlo probudit se a jít čurat ;o))


Po dobrodružné noci nastalo pracovní ráno. V lednici už od večera čekalo kynuté těsto na psiska z:
1 hrnku vody, pěti lžic oleje (nebo sádla), navršené lžíce kysané smetany, 3 hrnků hladké mouky, lžičky cukru, lžíce soli a půlky kostky droždí. 

Z těsta bylo třeba vyválet oválné houstičky, naříznout uši a vytvarovat čenichy. Oči a čumáčky měly být původně z kousků černých oliv, ale ty nebyly k nalezení a tak zaskočilo nové koření.


 Po upečení jsme nařízli tlamičky a už se štěňata mohla zakousnout do uvařených párků. Nezapomenout na kečup nebo hořčici! 


                 

A na zajezení malinové košíčky.  
Do čokoládového hnízdečka velká lžíce krému z jednoho pomazánkového másla, 1dl kysané smetany, trochy cukru a malinového pyré. 
Dobře vychlazené chutnají skoro jako zmrzlina.
 

 No a konečně přišel večer a...
 Dááárečky!!!

Pochopitelně taky v psím stylu: 


Žádné komentáře:

Okomentovat